Думите издигат, думите събарят! Думите любов създават или я провалят!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: paroleacolori.com

снимка: paroleacolori.com

Думите притежават силата да повдигат духа ни, да ни карат да летим и да се чувстваме невероятно щастливи. Но те могат и напълно да разрушат същността и живота ни… Осъзнаването на тяхната сила е първата стъпка към това да се научим да владеем енергията на тялото си!

Нуждаем се от пробив, за да владеем енергията на тялото. Ако изкривената енергия е корен на всички проблеми, как можем да я върнем в нейното нормално, здраво състояние. Никой не ни е учил как да манипулираме енергия. Ние сме оставени да действаме на материално ниво, което е не само грубо, но често се оказва и неадекватно.

Например човек може да прочете медицински статии, според които любовта се свежда до някаква химическа реакция в мозъка. Невронната активност на влюбен определено изглежда различно на магнитния резонанс от активността на човек, който не изпитва любов – светват специфични райони, налице са промени в нивата на ключови съединения, като серотонин и допамин, които са свързани с усещанията за щастие и благополучие.

Абсолютно невярно е да се каже, че мозъкът създава любов. Представете си, че се намирате в кола късно през нощта. До вас е човекът, когото обичате тайно, но сте крили чувствата си и не сте посмели да ги изразите. Тя (или той) се навежда и прошепва нещо в ухото ви. „Обичам те“ или „Не те обичам“ – от това зависи всичко. Ако случайно на срещата има и скенер, той ще регистрира напълно променено състояние на мозъка ви в зависимост от това дали думите ще повдигнат духа ви, или ще ви накарат да се почувствате отхвърлен. И в същото време е ясно, че мозъкът не създава сам тези състояния. Думите са го направили. Как? Чрез тях узнавате нещо, което отчаяно сте искали да разберете.

С други думи, вие сте разбрали дали сте обичани. Изговорените думи карат молекулите на въздуха да вибрират, а те на свой ред въздействат върху тъпанчето, което изпраща сигнал до вътрешното ухо и по-нататък до мозъчната кора. Тази поредица от събития ще се случи, дори ако думите са на чужд език, но вашето съзнаване няма да се промени – освен, разбира се, ако езикът не ви е непознат. Ако искате да промените тялото си, първо трябва да промените съзнаването.

Съзнаването действа като невидима сила – най-могъщата в тялото ви. То задвижва енергия, макар че привидно не прави нищо. Това е пробивът, който ни е нужен, защото съзнаването е в състояние да превърне нездравата енергия в здрава съвсем само. Това е уникалната му магия.

 

Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата – Дийпак Чопра, deepakchopra.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Подбирай внимателно думите си, защото те са твоето оръжие за доверие пред света

Думите, които използваме, определят нашия живот

Думите – мощно средство за въздействие и случване на бъдещето