Негативните емоции са причината за всички болести!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: forumlordum.net

снимка: forumlordum.net

Прогони лошите мисли, излекувай душата си, освободи се от страданието. Това е твоята най-добра защита и най-ефикасното лекарство!

Мъжете са по-свободни от привързаности. Тибетските учители казват, че дори в света на боговете всички божества са представители на силния пол. Благодарение на вътрешната си свобода мъжете имат повече възможности за духовно израстване и усъвършенстване. Следователно за тях е характерно отчуждението от дълбоките привързаности.

Жените напротив, са много привързани към децата, родителите, съпруга, дома и много други неща. Сляпата майчина любов, идеализирането на децата, съпруга, приятелите водят до разочарования и морални катастрофи. А те на свой ред отприщват болести.

На света няма нищо постоянно, трябва да помним това. От всяка загуба, от всеки нещастен случай трябва да си взимаме уроци, които ще ни изведат на друго равнище. Моето дълбоко убеждение е, че най-голямото човешко щастие е да помагаш на хората. Човек е щастлив, когато е полезен на другите. Ако прави всичко само за собственото си благо, това не му носи хармония, удовлетворение и задоволство…

Тибетската медицина, която е основана на философията на будизма, отдава голямо внимание на вътрешното състояние на ума, на способността да обичаме и да състрадаваме, на умението да се радваме и да контролираме емоциите си.

Според нея човекът е цялостна система, в която умът (и емоциите, разбира се) е неразривно свързан с тялото. Тази връзка е толкова здрава, че според тибетската медицина причината за всички болести на тялото е разстройството, по-точно – негативните емоции, тоест пробуждането на енергията вятър (нервната система).

 

Тибетската медицина – Светлана Чойжинимаева, naran.ru

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Колкото по-негативни сме, толкова повече стрес привличаме към себе си

Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Това, върху което се фокусираме, се увеличава

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си