Негативните емоции са причината за всички болести!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: forumlordum.net

снимка: forumlordum.net

Прогони лошите мисли, излекувай душата си, освободи се от страданието. Това е твоята най-добра защита и най-ефикасното лекарство!

Мъжете са по-свободни от привързаности. Тибетските учители казват, че дори в света на боговете всички божества са представители на силния пол. Благодарение на вътрешната си свобода мъжете имат повече възможности за духовно израстване и усъвършенстване. Следователно за тях е характерно отчуждението от дълбоките привързаности.

Жените напротив, са много привързани към децата, родителите, съпруга, дома и много други неща. Сляпата майчина любов, идеализирането на децата, съпруга, приятелите водят до разочарования и морални катастрофи. А те на свой ред отприщват болести.

На света няма нищо постоянно, трябва да помним това. От всяка загуба, от всеки нещастен случай трябва да си взимаме уроци, които ще ни изведат на друго равнище. Моето дълбоко убеждение е, че най-голямото човешко щастие е да помагаш на хората. Човек е щастлив, когато е полезен на другите. Ако прави всичко само за собственото си благо, това не му носи хармония, удовлетворение и задоволство…

Тибетската медицина, която е основана на философията на будизма, отдава голямо внимание на вътрешното състояние на ума, на способността да обичаме и да състрадаваме, на умението да се радваме и да контролираме емоциите си.

Според нея човекът е цялостна система, в която умът (и емоциите, разбира се) е неразривно свързан с тялото. Тази връзка е толкова здрава, че според тибетската медицина причината за всички болести на тялото е разстройството, по-точно – негативните емоции, тоест пробуждането на енергията вятър (нервната система).

 

Тибетската медицина – Светлана Чойжинимаева, naran.ru

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Колкото по-негативни сме, толкова повече стрес привличаме към себе си

Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Това, върху което се фокусираме, се увеличава