Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог, Препоръчано
снимка за фон: lorenaduncan.com

снимка за фон: lorenaduncan.com

Преди време споделихме с вас 15 от любимите ни цитати на Луиз Хей – жената, която променя живота и мисленето ти, щом веднъж се докоснеш до книгите й. Днес сме подбрали още вдъхновяващи нейни сентенции. Защото е време да осъзнаем, че, докато не променим мисленето си, няма как да променим живота си…

Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от Живота ти хората, които не те подкрепят.

Любовта ражда чудеса. Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: „Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!“. С всеки ден ще става все по-лесно.

Прошката е дар към теб самия, защото те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил.

Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от Живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента. Помни: няма изгубено време, защотото всеки ден от Живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си – тук, където си в момента.

Колкото и отдавна да имате някакъв проблем, можете да започнете да променяте нещата в този момент. Защото когато променяте мисленето си, променя се вашият Живот.

Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб.

Мисли за неща, които те правят щастлив. Прави неща, които ти доставят удоволствие. Общувай с хора, които ти носят положителни емоции. Яж храна, която кара тялото ти да се чувства добре. Посещавай места, които те зареждат.

Всичко се случва в подходящото време и условия за това. Винаги вярвай, че се случва най-доброто за теб и така със своята вяра ще го привлечеш. Невинаги това, което на нас ни се иска е най-доброто за нас. На Земята нямаме погледа отвисоко и няма как да знаем кое е най-доброто за нас. Понякога, когато не получаваме нещо, то е защото има нещо по-добро за нас, което ни е подготвила Вселената.

Миналото няма власт над нас. Няма значение колко време сме живели, следвайки негативни моменти. Силата е в настоящия момент. Още в този момент ти можеш да избереш да се освободиш.

Не си мисли, че умът е този, който контролира. Ти контролираш ума си. Ти използваш своя ум. Ти можеш да спреш да мислиш по стария начин.

Умът е пособие, което можете да използвате, по какъвто начин пожелаете. Просто по навик го използвате по определен маниер, а навиците, които и да са те, могат да бъдат променяни, достатъчно е да пожелаем да сторим това или да разберем, че е възможно. Умът ви е инструмент. Можете да изберете по какъв начин искате да го използвате. Мислите, които „избирате“ да мислите, създават преживяванията, през които преминавате.

Всяко нещо в живота ни започва от една мисъл. Какъвто и да е проблемът, онова, което ни се случва, не е нищо повече от външен ефект на мислите вътре в нас…Без мисълта не бихте имали усещането. Мислите могат да се променят… Промените ли мисълта, променя се и чувството. Всяка наша мисъл създава бъдещето ни.

Невинаги е лесно да уловим мислите си, защото те се движат много бързо. Но веднага можем да започнем да наблюдаваме и да слушаме какво говорим. Ако се чуете да произнасяте каквито и да било думи с негативен смисъл, спрете насред изречението. Или го перифразирайте, или въобще не го завършвайте. Може дори да му кажете: „Вън!“

Какъвто и да е проблемът, той се поражда от начина на мислене, а начинът на мислене може да се промени!

 

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Луиз Хей: Проблемите в живота ни са резултат от мислите в главата ни

Луиз Хей: За да ви се даде това, което искате, благодарете за това, което имате

Луиз Хей: Да се научиш отново да обичаш себе си значи да се научиш отново да живеш

Тагове: