Винаги бъдете малко по-добри, отколкото е необходимо!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка за фон: wallpapersguru.com

снимка за фон: wallpapersguru.com

За да промените живота на някого, не е нужно да сте брилянтни, богати , красиви или перфектни. Просто трябва да се грижите за него.

Две години след като в клас обсъждахме „Ромео и Жулиета”, Франческа и аз се вклюбихме лудо и за кратък период от шест месеца бяхме много щастливи. Аз все още пазя кратките записки, които си водех тогава по възвишената тема за любовта. Ако Менаше отново ме беше попитал: „Какво е любовта?”, сигурно пак щях да се затрудня да дефинирам чувство, което вероятно не бях изпитвал към човек извън моето семейство.

Тогава обаче се случи нещо, което дълбоко ме впечатли. То не беше част от учебната дискусия на пиесата. През една обедна почивка няколко мои съученици и аз останахме в класната стая и попитахме Менаше за неговите отношения с Паула. Той ни каза как почти през цялото време бил нащрек и ходел малко зад жена си, за да се увери, че нищо лошо няма да и се случи. Помислих си, че тя вероятно изобщо не забелязва този акт на безусловна любов.

За мнозинството хора, по-болезнените плашещи аспекти от живота остават в сянката на човешкото съществуване. Менаше не само се вглежда в мрака, но и съвсем съзнателно върви през него в посока към неизвестното. Смятам, че този героичен акт е поредната проява на любов към живота и към другите.

Стивън Палахач,

Coral Reef Senior High School,

Випуск 2006

Списъкът с приоритети, Дейвид Менаше

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Често в най-тъмните небеса виждаме най-ярките звезди!

Никога не се срамувайте от белезите! Тяхното значение е, че сте по-силни от онова, което се опитва да ви нарани!

Не чакай чудото да ти се случи. Създай го сам!