Често в най-тъмните небеса виждаме най-ярките звезди!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка за фон: muddymelly.deviantart.com

снимка за фон: muddymelly.deviantart.com

Куражът не значи, че не се страхувате, а че не позволявате страхът да ви спре!

Бях в този час. Седях на първия ред. Винаги сядах там. Г-н Менаше влезе с Уинслоу. В началото не разбрах точно какво става. Той започна да разказва нещо и аз реших, че това е някоя от неговите истории, с които започваше всеки час. Но после чух думата „рак“. Бях шокирана. Разплаках се. Реших, че той няма да доживее до следващия ден. Чувствах се толкова безпомощна и самотна. Мъчно ми беше за самата мен, както и за децата, които никога нямаше да имат възможността да бъдат негови ученици.

Той беше един от учителите, които ти се падат веднъж в живота. Техните уроци ги помниш дълго след като си напуснал класната стая. Той се отнасяше към нас с уважение и ние му отвръщахме по същия начин. Позволи ни дори да си разменяме бележки в час. Каза:

-Нали съм учител по английски! Затова трябва да ви насърчавам да пишете и да четете! Но уроците му бяха толкова увлекателни, че на нас изобщо не ни и хрумваше да си разменяме бележки.  Искахме да погълнем всяка негова дума, да станем част от историята, да се учим.

Не можех да понеса мисълта, че той ще умре. Или още по-лошо – че ще страда години наред. Не знаех какво да кажа или да направя. Само плачех. След това той каза нещо, което никога няма да забравя:

-Не се тревожете. Държа всичко под контрол.

Никога през живота си не съм се гордяла толкова с някой човек. Когато излязох от класната стая, сърцето ми преливаше.А на лицето ми имаше усмивка.

Жизел Родригес,

Coral Reef Senior High School,

Випуск 2008

Списъкът с приоритети, Дейвид Менаше

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не се отказвайте! Съществуват непредвидени изходи от сложните ситуации

Дори ако всичко се разруши, ние можем да го изградим отново!

Ние живеем, за да направим невъзможното-възможно!