Когато се усмихвате, целият свят ви се усмихва!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка за фон: suwalls.com

снимка за фон: suwalls.com

Вие създавате своята реалност, затова давайте, това, което желаете да получите!

Успехът поражда успех, дори ако започнете с въображаем успех. Вашето въображение е едно от най-мощните средства във Вселената. Представете си, че сте човек, който постига успехи. Представете си още, че всеки човек, с когото общувате, също постига успехи и ще създадете атмосфера, която привлича и насърчава успеха. Успехът не е нещо, което можете да складирате, но е нещо, което се умножава, ако го споделяте с другите хора.

Бъдете с нагласата да търсите успеха и успехът ще ви открие. Може да ви се струва твърде просто, защото то на истина е просто! Мобилизирате всички свои емоционални, психични, умствени и духовни ресурси с помощта на положителна нагласа, изразяваща радост и ентусиазъм по отношение на всичко, което правите, и така призовавате успеха. Развивате се като личност, разширявате съзнанието си, ставате по-цялостни и обогатявате своя житейски опит. Помните своите връзки и как костта на палеца на крака е свързана с костта на стъпалото, а костта на стъпалото е свързана с костта на глезена и т.н., и всички тези връзки водят до чуването на „словото на Господ“. Забелязвайте връзките във всяко нещо и така ще развивате себе си, ще се отваряте към по-задълбочено възприятие на света. Разглеждайте тези връзки като двупосочни улици, така че това, което излъчите от вашия край, работи за промяната на другия край. Излъчвайте онова, което самите вие искате да получите, защото вие сте тези, които създавате своята реалност.

Някои хора ще ви кажат, че успехът зависи от връзките с другите хора, а търговците ще добавят, че всичко е свързано с взаимоотношенията с другите хора, а трети ще обобщят, че всичко зависи от хората, които познавате. Всички те ви казват едно и също нещо, а именно, че всичко започва с вас! Вие сте господарят на своя свят, вие сте алфата и омегата на всичко, което е свързано с вас. Подредете собствения си дом.

Усмихнете се! И предприемете първите стъпки към осигуряване на своя бъдещ успех.

 

Вашите психични сили – Карл Луелин Вешке, д-р Джо Слейт, llewellyn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Можете да промените или света, или отношението си към него!

Нищо не води до постигането на успех така, както ясно изразеното очакване за постигане на успех!

Успехите се постигат не със сила, а с постоянство!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си