Днес обичайте малко по-дълбоко, смейте се малко по-силно и дръжте любимите си малко по-близо! Защото утре не е обещано!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Книгите разказват притчи | 0 Коментара
снимка: menami.deviantart.com

снимка: menami.deviantart.com

Миналото е зад вас, учете се от него! Бъдещето е пред вас, пригответе се за него! Но настоящето е тук, затова го изживейте!

Лесно е да решиш да направиш нещо. Трудното е да го направиш в действителност. С тези мисли Джош тръгна от летището. Джордж му беше казал, че щастието ще дойде от само себе си, ако работи с ентусиазъм и цел. Главният въпрос сега беше ще успее ли да го постигне на сегашната си работа. Можеше ли да се учи, да се развива и да служи на другите хора, докато е на длъжност, която вече му е омръзнала? Идеята за нова работа в друга фирма беше една вълнуваща фантазия, а сега той искаше да реализира тази фантазия на старото си работно място.

Джош погледна семенцето в ръката си. „ Знам къде да го посея“ помисли си. Когато Джордж го съветваше да достигне пълния си потенциал, сърцето му разбра истината, преди той самия да я осъзнае. Не можеше да посее семенцето нито в миналото, нито в бъдещето.Единственото възможно място се намираше в настоящето.

Отговорът през цялото време е бил пред него, а той не го беше видял. Трябваше да се досети още в началото. Отговорите на най-важните въпроси винаги са най простите. Джош щеше да посее семенцето на работата, на която беше сега. Щеше да се посвети на нея с цялото си сърце и душа, Да мобилизира цялата си любов за знание и развитие.

Както беше казал Джордж, ако мy е писано да се развива на старото си работно място, той щеше да го постигне. А ако беше предопределено да бъде повишен и преместен другаде, то щеше да се случи. Неговата задача бе да се довери на съдбата си и да посее семенцето в настоящия си шанс където и да беше това. 

Спомни си думите на фермера да се върне при него, когато намери къде да посее семенцето. Понеже оставаха само още няколко дни,  до крайния срок, в който трябваше да съобщи решението си на шефа, Джош реши на другия ден да отиде пак във фермата. Вече знаеше къде ще посее семенцето, но целта на живота му все още не се беше разкрила. Може би фермерът щеше да му помогне да види онова, което пропускаше.

 

Семенцето – Джон Гордън, jongordon.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!

 

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си