Поставете себе си на първо място! По този начин ще имате толкова повече да дадете и на другите!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: hdwallpapers.in

снимка: hdwallpapers.in

Не се отказвайте от себе си! Вие сте всичко, което имате! Обичайте и ценете себе си първо!

Докато растем, ние усвояваме различни умения учим се да вървим, да се катерим, да пишем, занимаваме се с определени видове спорт и т.н. Усъвършенстваме способности, които ни позволяват да се грижим за себе си, и научаваме много за своите физически граници и възможности. Това са все знания от физическия свят, но ние не прилагаме същите принципи в усвояването на нефизическия свят – нa ефирното енергийно поле около нас. Разбира се, вещината да сме активни в живота си независимо от обстоятелствата е от изключителна важност и в това отношение ще намерите опора, като позволите на аурата си да се установи на своето място, като се заземите, като създадете връзка със сърцето на Вселената.

От друга страна, често пренебрегваме най-съществените методи да задържим енергийното си равнище високо през целия ден. Затова сме особено настоятелни в желанието си да предадем на своите ученици тази тайна и тя е последната стъпка от основите на медитацията, която ви предстои да усвоите – умението да давате на себе си. 

В очите на доста хора да мислиш първо за себе си, е проява на себичност. А на пренебрежението към себе си често гледаме като на проява на саможертва, като на липса на егоизъм. Въпреки това преди дълго пътуване никой не пълни колата си с бензин, само след това да го раздаде на пет други коли.

Всеки разбира, че по този начин колата му няма да стигне далеч. Същото е и с нашата енергия. Ако раздаваме на всекиго, без да даваме на себе си, и ние няма да стигнем далеч. Може да издържим известно време, няколко години дори, но в крайна сметка ще се изчерпим. Ще се почувстваме празни. 

Както тялото ни се храни чрез кръвта, така и ние храним тялото си чрез своята енергия. Затова е важно да знаете как съзнателно да отдавате на тялото си този тип енергия.

 

Духовният код – Принцеса Марта Луиза и Елизабет Норденг, soulspring.no

Издателство – Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не губете времето си, гледайки назад към миналото! Животът върви само на преден ход!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си