Научи се правилно да подреждаш мислите си и ще виждаш чудесата на света!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ние даряваме нашите мисли с плът, затова трябва да внимаваме как ги подбираме. Те имат силата да се случват.

Да разберем силата на мисловните форми

Мисълта е проявление на недоловима сила. Ако силните мисли или идеи карат ума да създава образи достатъчно силно и достатъчно често, те могат да породят самостоятелна мисловна форма – свободно носещо се създание, което излъчва вибрация. С други думи, мисловните картини, наричани понякога изкуствени земни духове, могат да бъдат изкуствено надарени с душа и да се превърнат в съзнания в астралното или невидимото измерение.

Мисловните форми са част от древната магическа техника за омайване. Повечето хора не осъзнават, че са повлияни от мисловни форми, въпреки че всички ние сме ги изпитвали в един или друг момент. Омайването е процес, при който нещо или някой заприличва на нещо, което не е. Техниките за омайване могат да бъдат използвани за замаскиране на негативното и засилване на позитивното.

Някои хора използват секса като средство за генериране на енергия и създаване на по-мощни мисловни форми. За съжаление, все още се злоупотребява със сексуалната магия и мистичните сексуални практики, които често са разбирани неправилно.

Енергията не може да бъде унищожена, но може да бъде трансформирана. С течение на времето нейната сила ще отслабне, но в зависимост от ситуацията необходимото време може да се окаже много дълго, затова трябва да усвоим техники за преобразуване на енергията.

Отстраняване на проблеми, породени от мисловни форми

Повечето проблеми, породени от мисловни форми, могат лесно да бъдат коригирани.
Първо, трябва да помним, че на даден етап сме отговорни за всяка енергия, която подаваме на което и да е ниво. Дори негативното трябва да бъде неутрализирано, погълнато обратно и след това преобразувано. Ако подобна енергия не се разсее или преобразува, тя може да остане заспала или временно бездействаща като паднала батерия, която очаква да бъде презаредена.

Това обяснява отчасти защо когато се натъкнем на неща от рода на стари фотографии, те възпламеняват отново същите стари чувства. Те активират и презареждат мисловната форма.
Заради това евентуално презареждане, както ще обясним по-подробно впоследствие, е важно да се
освобождавате от всичките си притежания, когато настъпи разрив или смърт и да се отървете от всички снимки, сувенири и неща, които ви напомнят за даден човек.

Помнете:
Правилното използване на силата на мисълта не вреди на никое създание.
Мисълта притежава способността да фокусира енергията, която заобикаля всичко живо и прониква в него. 

 

Техники за психична защита – Тед Андрюс

Издателство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтай, рискувай, слушай себе си, не другите… живей!

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Всичко, за което мечтаем, можем да постигнем още днес!