Джон Кехоу: Не можете да мислите за нещо негативно и едновременно с това – за нещо позитивно. Затова изберете второто

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Писателски блог | 0 Коментара
снимка за фон: haikudeck.com

снимка за фон: haikudeck.com

Минутка за вдъхновение с мислите на Джон Кехоу (learnmindpower.com)- авторът на книгата, променила милиони човешки съдби, „Подсъзнанието може всичко“ (вижте подбрани от нас откъси от книгата ТУК). От същия автор ви препоръчваме и „Практика на щастието“, „Път към могъщество и слава“, „Квантовият войн“, а за хората, търсещи бизнес мотивация – „Успехът и парите“ (вижте подбрани от нас откъси от книгата ТУК). 

Не житейските обстоятелства и създалата се ситуация ви теглят надолу. Единственото, което ви пречи и не ви позволява да постигнете успех, са вашите мисли.

Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее. Но знайте: на вас ще ви се наложи да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!

Вие не можете да мислите едновременно позитивно и негативно. В определен момент винаги преобладава някой от двата типа мислене. Начинът на мислене прераства в навик, затова трябва да следите положителните мисли и емоции винаги да преобладават над отрицателните.

Това, в което вярваме, влияе върху това, което се случва.

Почти всички проблеми в живота ви са резултат от вашите вярвания. Променете това, в което вярвате, и ще промените живота си.

Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така!

Ползата от прошката идва при този, който прощава, не при този, на когото е простено.

Всичко в живота е въпрос на избор. И това са избори, които правим всеки ден.

Негативното има влияние върху вас тогава когато реагирате на него.

В живота обикновено се случва така – ако откажеш да приемеш нещо различно от най-доброто, най-често именно това е, което получаваш.

Вие сте уникални. Нито един човек на света не притежава вашите мисли, идеи и начини на действие… Радвайте се на живота, бъдете щастливи такива, каквито сте.

Вашите мисли са много по-могъщи, отколкото предполагате, и всеки мисловен образ е реална сила. Така че – мислете за всичко с най-хубавите чувства, на които сте способни и вярвайте, че вече сте получили това, което силно искате!

Нищо не е случайно. Ние сме част от Вселената, която винаги ни изпраща определени послания и сигнали, често във вид на проблеми… Често се оплакваме от събития, които, както по-късно става ясно, са били нужни за израстването ни.

Колкото по-силно се обичаме и се приемаме такива, каквито сме, толкова по-силно ще можем да обичаме и другите каквито са.

СЕГА е всичко, което някога ще имаме.

Всеки момент е различен от предишния и от следващия. Ако не му се отдадем изцяло, ако не го изживеем, ще го изпуснем завинаги.

 

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Джон Кехоу: За да промените реалността, в която живеете, първо променете мислите си

Джон Кехоу: За всяка промяна е нужно време. Дай си го…

Джон Кехоу: Да изоставите мечтите си в името на сигурното работно място значи да изоставите себе си

Тагове:

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си