Джон Кехоу: Не можете да мислите за нещо негативно и едновременно с това – за нещо позитивно. Затова изберете второто

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Писателски блог | 0 Коментара
снимка за фон: haikudeck.com

снимка за фон: haikudeck.com

Минутка за вдъхновение с мислите на Джон Кехоу (learnmindpower.com)- авторът на книгата, променила милиони човешки съдби, „Подсъзнанието може всичко“ (вижте подбрани от нас откъси от книгата ТУК). От същия автор ви препоръчваме и „Практика на щастието“, „Път към могъщество и слава“, „Квантовият войн“, а за хората, търсещи бизнес мотивация – „Успехът и парите“ (вижте подбрани от нас откъси от книгата ТУК). 

Не житейските обстоятелства и създалата се ситуация ви теглят надолу. Единственото, което ви пречи и не ви позволява да постигнете успех, са вашите мисли.

Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее. Но знайте: на вас ще ви се наложи да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!

Вие не можете да мислите едновременно позитивно и негативно. В определен момент винаги преобладава някой от двата типа мислене. Начинът на мислене прераства в навик, затова трябва да следите положителните мисли и емоции винаги да преобладават над отрицателните.

Това, в което вярваме, влияе върху това, което се случва.

Почти всички проблеми в живота ви са резултат от вашите вярвания. Променете това, в което вярвате, и ще промените живота си.

Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така!

Ползата от прошката идва при този, който прощава, не при този, на когото е простено.

Всичко в живота е въпрос на избор. И това са избори, които правим всеки ден.

Негативното има влияние върху вас тогава когато реагирате на него.

В живота обикновено се случва така – ако откажеш да приемеш нещо различно от най-доброто, най-често именно това е, което получаваш.

Вие сте уникални. Нито един човек на света не притежава вашите мисли, идеи и начини на действие… Радвайте се на живота, бъдете щастливи такива, каквито сте.

Вашите мисли са много по-могъщи, отколкото предполагате, и всеки мисловен образ е реална сила. Така че – мислете за всичко с най-хубавите чувства, на които сте способни и вярвайте, че вече сте получили това, което силно искате!

Нищо не е случайно. Ние сме част от Вселената, която винаги ни изпраща определени послания и сигнали, често във вид на проблеми… Често се оплакваме от събития, които, както по-късно става ясно, са били нужни за израстването ни.

Колкото по-силно се обичаме и се приемаме такива, каквито сме, толкова по-силно ще можем да обичаме и другите каквито са.

СЕГА е всичко, което някога ще имаме.

Всеки момент е различен от предишния и от следващия. Ако не му се отдадем изцяло, ако не го изживеем, ще го изпуснем завинаги.

 

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Джон Кехоу: За да промените реалността, в която живеете, първо променете мислите си

Джон Кехоу: За всяка промяна е нужно време. Дай си го…

Джон Кехоу: Да изоставите мечтите си в името на сигурното работно място значи да изоставите себе си

Тагове:

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си