Всичко идва при вас в правилния момент! Бъдете търпеливи!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: ashpazi.org

снимка: ashpazi.org

Никога не се предавайте и не губете вяра. Бъдете търпеливи и помнете, че има време за всичко!

Когато си проправяте път в живота, най-голямата клопка е нетърпението. Помнете, че чрез нетърпението всъщност се наказвате сами. То предизвиква стрес, неудовлетвореност и страх. Когато „душевадецът” ви кара да бъдете нетърпеливи, отговорете му: „За какво е това бързане? Всичко върви като по ноти, когато имам готовност да се придвижа напред, ще гo направя. А докато това стане, аз просто навлизам в нещата и се уча.“ След като осъзнаем потенциалната си вътрешна сила, първият ни импулс е веднага да се възползваме от нея. Но колкото повече се опитваме да я хванем, толкова повече тя ни се изплъзва. Не можем бързо да я овладеем и да се възползваме от нея. Затова пък има чудесни семинари, курсове, книги и записи. Те ни дават средствата, които обаче не са бързодействащи. Налага се да ги използваме и усъвършенстваме през целия си живот.

Бих илюстрирала нашето нетърпение с една случка от времето, когато синът ми беше малко момченце. Показах му как да засади семенце в саксия и му обясних, че скоро от него ще се появи красиво цвете. Оставих го при саксията и се заех да върша други неща. След известно време влязох отново в детската стая. Синът ми бе поставил стол пред саксията. Беше се разположил в него и я наблюдаваше. Попитах го какво прави и той ми отговори: „Чакам да се появи цветето.“ Разбрах, че съм пропуснала нещо важно в обясненията си. Не бих искала да заблудя и вас. Много често, когато сме обезкуражени и мислим , че не сме научили нищо от собствените си усилия, в действителност в нас се извършват промени. Разбираме за тях доста след като са започнали. В края на краищата, моят син получи своето цвете. Когато се събуди една сутрин, то беше поникнало. Така става и при вас. Една вечер сложих голямо парче дърво в тлеещата жарава на умиращия огън и се върнах отново към книгата, която четях. От време на време хвърлях поглед към камината и отбелязвах, че все още не са се разгорели пламъци. Нямаше дори пушек, който да покаже, че огънят ще се разпали. Както се взирах в явно угасналия огън, внезапно той бързо се разгоря. Търпението означава да знаеш, че нещо ще се случи… и да му дадеш време.

Изисква се и вяра, че всичко, което ни се случва е съвършено. Какво имам предвид под „съвършено“? Стигнах до извода, че в живота има два вида преживявания: тези, произлизащи от нашето „висше аз“ и онези, които трябва да ни научат на нещо. Първите разпознаваме като чиста радост, вторите като битка. Но и двата вида преживявания са съвършени. Всеки път, когато се изправим пред някакво голямо затруднение, знаем, че има нещо, което все още не сме научили, и Вселената ни дава възможност да го направим. Тогава отхвърляме представата, че сме „жертва“ и си позволяваме да кажем „ДА“. Без значение какво се случва в определен момент от живота ви, имайте предвид, че всичко е съвършено.

Докато помните, че съществуването ви е непрекъснат процес на обучение, няма да имате неприятното усещане, че все още не сте се справили. Моят опит през последните няколко години ми показа, че голяма част от радостта в живота е в предизвикателството да го разбереш. Нищо не удовлетворява така, както онези моменти на пробив, когато откривате нещо за себе си и за Вселената, още една частица от пъзела, който трябва да решите. Радостта от откритието е сладка. Не ми е известен изследовател, който веднъж е достигнал поставената си цел, да не е пожелал да изследва отново и отново.

 

Страхувам се…и все пак ще го направя, Д-р Сюзън Джефърс, susanjeffers.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Дай си шанс да успееш. Дори да се провалиш, поне ще си опитал!

Говори по-малко и слушай повече-защото вниманието към другия енай-ценното, което му дължиш!

Ти си магнит за своите преживявания: избирай ги бъдро!