Ако вярваш в мъжа до себе си, то ти му даряваш най-големия подарък – безрезервна обич

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Най-големият дар за един мъж е нашата вяра в него. Тя го окрилява и му дава сили да се справи с невъзможното.

 – Вярата в мъжа – това е ключът към неговото сърце! – тържествено каза леля, когато ѝ разказах как Марк ме е спасявал във влака. Седяхме в сладкарницата на Беранже и Вулф на Невски проспект и докато се проявявахме като лакомници с буше (сладкиш от бисквитено тесто – бел.ред.), наблюдавахме потока от хора.

– Погледни, веднага можеш да отличиш мъжа, на когото вярват, от мъжа, лишен от тази вяра – леля изпращаше с поглед господина с отпуснатите рамене.

– И как се различават? – все още недоумявах.

– Този, в когото жената вярва, все едно е изпълнен с тази вяра – раменете му са изправени, главата е вдигната гордо, погледът е открит, а движенията – спокойни. Огледай се, много ли такива мъже забелязваш?

– Винаги съм смятала, че така изглеждат успелите мъже – казах замислено.

– Права си, но успех постига само този, в когото вярваме – отряза ме леля.

– Най-важното за всеки от тях са твоята вяра в него и твоето доверие – продължи тя. – Всеки негов проект, всяко негово начинание си длъжна да подкрепиш с искрената вяра в неговите възможности да го осъществи. Без капка съмнение в неговия ум и талант!

 – Дори ако усещам, че това ще бъде провал и неминуем крах?

– Ако ти вярваш в мъжа, дори безнадеждното на пръв поглед дело може да приключи успешно! Само твоята сляпа вяра дава сили и енергия да постигне всичко (да премести планини), колкото и глупаво да изглежда. И дори ако нещо не се получи заради обективни и непредвидени причини, то мъжът ще се справи някак си, но  недоверието няма да прости никога. Твоята вяра му дава крила, но твоите съмнения връзват ръцете му. Тази вяра трябва да показваш публично – вярата в това, че обича само теб и ти е верен, дори ако всички говорят за обратното! Дори ако не се е прибрал да спи вкъщи.

– Но това е глупаво, да го хванеш с друга и да се правиш, че нищо не се е случило! – възмутих се аз.

– Това е мъдро. Със своята вяра в невинността му ти го обезоръжаваш и в същото време показваш вярата в себе си, своята увереност. Показваш, че не се съмняваш, че някоя може да бъде по-добра от теб, че може да те затъмни или замени. Да, другите жени се опитват да направят това, та нали ти си избрала най-добрия мъж, но докато ти вярваш в него и в себе си, те са обречени на неуспех.

Вярата вдъхновява и поддържа, потребността от вяра е главната емоционална потребност на мъжа – завърши Софя Николаевна пламенната си реч.

Замислено погледнах преминаващите покрай нас мъже и осъзнах, че тези, в които вярват, са единици.

 

Изворът на женската сила – Лариса Ренар, larisarenar.com/en/

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Нашата вяра ни свързва с безкрайната сила, която разкрива необятни възможности и безгранични ресурси

Вярата е ирационална. Иначе нямаше да бъде вяра

Вярата в Бог е вяра в живота, в пълнотата, в любовта…

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си