Ако вярваш в мъжа до себе си, то ти му даряваш най-големия подарък – безрезервна обич

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Най-големият дар за един мъж е нашата вяра в него. Тя го окрилява и му дава сили да се справи с невъзможното.

 – Вярата в мъжа – това е ключът към неговото сърце! – тържествено каза леля, когато ѝ разказах как Марк ме е спасявал във влака. Седяхме в сладкарницата на Беранже и Вулф на Невски проспект и докато се проявявахме като лакомници с буше (сладкиш от бисквитено тесто – бел.ред.), наблюдавахме потока от хора.

– Погледни, веднага можеш да отличиш мъжа, на когото вярват, от мъжа, лишен от тази вяра – леля изпращаше с поглед господина с отпуснатите рамене.

– И как се различават? – все още недоумявах.

– Този, в когото жената вярва, все едно е изпълнен с тази вяра – раменете му са изправени, главата е вдигната гордо, погледът е открит, а движенията – спокойни. Огледай се, много ли такива мъже забелязваш?

– Винаги съм смятала, че така изглеждат успелите мъже – казах замислено.

– Права си, но успех постига само този, в когото вярваме – отряза ме леля.

– Най-важното за всеки от тях са твоята вяра в него и твоето доверие – продължи тя. – Всеки негов проект, всяко негово начинание си длъжна да подкрепиш с искрената вяра в неговите възможности да го осъществи. Без капка съмнение в неговия ум и талант!

 – Дори ако усещам, че това ще бъде провал и неминуем крах?

– Ако ти вярваш в мъжа, дори безнадеждното на пръв поглед дело може да приключи успешно! Само твоята сляпа вяра дава сили и енергия да постигне всичко (да премести планини), колкото и глупаво да изглежда. И дори ако нещо не се получи заради обективни и непредвидени причини, то мъжът ще се справи някак си, но  недоверието няма да прости никога. Твоята вяра му дава крила, но твоите съмнения връзват ръцете му. Тази вяра трябва да показваш публично – вярата в това, че обича само теб и ти е верен, дори ако всички говорят за обратното! Дори ако не се е прибрал да спи вкъщи.

– Но това е глупаво, да го хванеш с друга и да се правиш, че нищо не се е случило! – възмутих се аз.

– Това е мъдро. Със своята вяра в невинността му ти го обезоръжаваш и в същото време показваш вярата в себе си, своята увереност. Показваш, че не се съмняваш, че някоя може да бъде по-добра от теб, че може да те затъмни или замени. Да, другите жени се опитват да направят това, та нали ти си избрала най-добрия мъж, но докато ти вярваш в него и в себе си, те са обречени на неуспех.

Вярата вдъхновява и поддържа, потребността от вяра е главната емоционална потребност на мъжа – завърши Софя Николаевна пламенната си реч.

Замислено погледнах преминаващите покрай нас мъже и осъзнах, че тези, в които вярват, са единици.

 

Изворът на женската сила – Лариса Ренар, larisarenar.com/en/

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Нашата вяра ни свързва с безкрайната сила, която разкрива необятни възможности и безгранични ресурси

Вярата е ирационална. Иначе нямаше да бъде вяра

Вярата в Бог е вяра в живота, в пълнотата, в любовта…

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си