Ако изберем да се чувстваме добре, ще привлечем най-добрите преживявания

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ние сме творци на един изключителен живот. Бъдещето е в наши ръце! Ако изберем да сме добре, то това ще ни се случи!

Hue сме мощни творчески същества, които определят своето бъдеще чрез всяка осъзната мисъл и с всяка изречена дума. – Това е първото нещо, което Луиз казва, когато включвам копчето за запис в началото на следващия ни сеанс. Седим една срещу друга на дълъг диван до прозореца в хотелската ми стая. Под нас се простира Торонто. Красив слънчев следобед. Разсъждавам над тази забележка на Луиз и разбирам, че в същността си посланието ѝ е едно от най-важните: В най-чистото си, позитивно душевно състояние, ние сме мощни създатели на най-добрия възможен живот.

Когато мислите ни са хубави, ние се чувстваме добре. Когато се чувстваме добре, правим добър избор. Когато се чувстваме добре и правим добър избор, ние привличаме повече добри преживявания в живота си.

Това наистина е просто… и елегантно,… и вярно. Науката ни казва, че енергийните вълни са „материята“ на Вселената и че всеки дъх, който поемаме, и всяка мисъл, която преминава през ума ни, има пряко въздействие върху нещо или някого. Столът, върху който седя, клавиатурата, която използвам, за да пиша, и красивата магнолия под прозореца ми – всичко е изградено от енергия. Скоростта, с която един обект вибрира, определя плътността на формата. Тази енергия пряко се влияе от нашите мисли, от думите, които изричаме и от действията, които извършваме.

Тези мисли, думи и действия произвеждат чувства, нашите чувства са валутата, с които „купуваме“ преживяванията в живота си. Докато разговаряме за начините, по които мислите ни влияят върху живота ни, аз все повече се убеждавам колко важна и мощна всъщност е тази идея.

Да овладеем силата на мисълта означава да сме готови да действаме по нов начин и да се доверим на Живота: той ще ни поднесе собственото си „доказателство“. Ето защо съм се отказала от опитите си да доказвам, че мисълта влияе на физическата реалност – вместо това се уповавам на истинския живот. Когато се доверяваме на Живота, нещо интересно се случва.

 

Направете живота си изключителен – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всеки ден, всеки миг от нашия живот е нова възможност. Сграбчи я!

Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Луиз Хей: Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!