Ако изберем да се чувстваме добре, ще привлечем най-добрите преживявания

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ние сме творци на един изключителен живот. Бъдещето е в наши ръце! Ако изберем да сме добре, то това ще ни се случи!

Hue сме мощни творчески същества, които определят своето бъдеще чрез всяка осъзната мисъл и с всяка изречена дума. – Това е първото нещо, което Луиз казва, когато включвам копчето за запис в началото на следващия ни сеанс. Седим една срещу друга на дълъг диван до прозореца в хотелската ми стая. Под нас се простира Торонто. Красив слънчев следобед. Разсъждавам над тази забележка на Луиз и разбирам, че в същността си посланието ѝ е едно от най-важните: В най-чистото си, позитивно душевно състояние, ние сме мощни създатели на най-добрия възможен живот.

Когато мислите ни са хубави, ние се чувстваме добре. Когато се чувстваме добре, правим добър избор. Когато се чувстваме добре и правим добър избор, ние привличаме повече добри преживявания в живота си.

Това наистина е просто… и елегантно,… и вярно. Науката ни казва, че енергийните вълни са „материята“ на Вселената и че всеки дъх, който поемаме, и всяка мисъл, която преминава през ума ни, има пряко въздействие върху нещо или някого. Столът, върху който седя, клавиатурата, която използвам, за да пиша, и красивата магнолия под прозореца ми – всичко е изградено от енергия. Скоростта, с която един обект вибрира, определя плътността на формата. Тази енергия пряко се влияе от нашите мисли, от думите, които изричаме и от действията, които извършваме.

Тези мисли, думи и действия произвеждат чувства, нашите чувства са валутата, с които „купуваме“ преживяванията в живота си. Докато разговаряме за начините, по които мислите ни влияят върху живота ни, аз все повече се убеждавам колко важна и мощна всъщност е тази идея.

Да овладеем силата на мисълта означава да сме готови да действаме по нов начин и да се доверим на Живота: той ще ни поднесе собственото си „доказателство“. Ето защо съм се отказала от опитите си да доказвам, че мисълта влияе на физическата реалност – вместо това се уповавам на истинския живот. Когато се доверяваме на Живота, нещо интересно се случва.

 

Направете живота си изключителен – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всеки ден, всеки миг от нашия живот е нова възможност. Сграбчи я!

Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Луиз Хей: Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си