Научи се да обичаш себе си. След това раздавай любовта си и ще намериш този, когото си търсил

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Да обичаш себе си понякога е по-трудно, отколкото да обичаш друг човек. Но за да си цял, трябва да се научиш първо да обичаш себе си.

Който си мисли „Би трябвало да се обичам“, не знае какво е любов. Любовта е това, което ние вече сме. Така че да мислите, че би трябвало да се обичате, когато не се обичате, е чиста заблуда. Не е ли по-верен вариантът за обръщане?

„Не би трябвало да се обичам“. Откъде знаете, че не би трябвало да се обичате? Не се обичате! Това е положението, засега. Истината не е почитател на духовни схващания.

„Би трябвало да се обичам“ – уф, на коя планета? Любовта не е действие. Не трябва да правите каквото и да било. И когато подложите на изследване ума си, може да разберете, че единственото, което ви пречи да сте изтъкани от любов, е някоя стресираща мисъл. 

Какво ви пречи да се обичате? Нещото, от което се срамувате най-много.

Добре е да започнете с това, от което се срамувате най-много. Може да ви отнеме известно време да го откриете. Не сте свободни, ако криете нещо. А накрая нещата, от които се срамувате, се оказват най-голямото богатство, което можем да дарим на някого.

Уважаваме хора, които искрени ни споделят какво са преживели. Когато се запознаем с човек, преминал през големи трудности с открито сърце, ние сме привлечени от истината в него и той ни помага да открием нашата истина.

Бих искала да ви покажа, че е безопасно да видите точно какво сте преживели и да спрете да отричате от него – дори и само за да откриете невероятното богатство, което може да дадете на останалите.

Някога имах тайни, особено от себе си, и нещата, които открих вътре в мен, са богатството, което сега споделям. Мога да отида където си поискам без страх, че ще бъда разкрита, мога да разбера всяко болезнено убеждение, защото съм стигнала до дълбините на собствените си болезнени убеждения. Подложила съм ги на съмнение и съм видяла как се изпаряват като сънища. Поглеждала съм чудовището в очите, откривайки там само едно дете, молещо за моята любов. Какво друго ценно притежавам, освен живота си? Някога бях проядена от страдание. Щом аз се справих с това упражнение, значи и вие можете.

 

Нуждая се от любовта ти – Байрон Кейти , thework.com/en/about-byron-katie, и Майкъл Кац

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Човек трябва да обича, за да живее истински!

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!

Ако обичаш заради самата любов, то ти си нечий ангел…